Azimut Yachts: Inovacija, izvrsnost i beskompromisni luksuz2 min

Jedno ime ističe se u nautici kao sinonim inovacije i stila: Azimut Yachts. U više od pet desetljeća, ova kuća je oblikovala tijek industrije, a zatim je i redefinirala, postavljajući nove standarde u dizajnu i proizvodnji.

Azimut Yachts, koji je 1969. godine osnovao Paolo Vitelli, sastavni je dio grupe Azimut Benetti, specijalizirane za gradnju luksuznih jahti. Prisutan u 80 zemalja i s reputacijom najbolje rangiranog graditelja megajahti na globalnoj razini, Azimut predstavlja utjelovljenje talijanskog majstorskog zanata na svjetskom tržištu.

Azimut jahte ističu se izvrsnošću, prepoznatljivim dizajnerskim jezikom i revolucionarnim tehnološkim inovacijama. Strast brodograditelja prema savršenstvu manifestira se kroz strateška partnerstva s iskusnim stručnjacima i novim talentima iz različitih sektora, poput arhitekture, automobilske industrije i dizajna.

Serije Atlantis, Magellano, Fly, S, Grande, Seadeck i Verve nude neke od najljepših jahta na duljinama između 10 i 44 metra, a sve su redom estetski privlačne, pouzdane, tehnološki napredne i inovativne.

Tijekom svoje povijesti, Azimut Yachts je uveo revolucionarne značajke koje su redefinirale iskustvo plovidbe. Od pionirskog modela AZ32 s prvim krovom koji se otvara i podignutim skiperovim sjedalom do monumentalne Azimut 105 Failaka, najveće motorne jahte od stakloplastike svog vremena, svako Azimutovo djelo predstavlja prekretnicu u pomorskom inženjerstvu i dizajnu.

Tako je revolucionarni Azimut 68S transformirao raspored prostorija na motornim sportskim jahtama sa svojim salonom na glavnoj palubi. Jednako revolucionarna je serija Magellano, čiji trawleri spajaju tradiciju i modernost, a njihov Dual Mode trup omogućuje i brzu plovidbu i opušteno krstarenje, što ih čini idealnim za sve uvjete.

Noviji Azimutovi projekti uključuju Azimut Grande S10, model koji kombinira spaja karbonska vlakna s tehnološkim rješenjima poput elektrokromatskog stakla i postavlja nove standarde za luksuz i performanse na dugim krstarenjima.

Nakon pola stoljeća povijesti, Azimut Yachts je legendarni brend koji još uvijek određuje tijek nautike, postavljajući nove standarde u proizvodnji i dizajnu sa svakim svojim novim modelom.

Fotografije Azimut

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above