Novi odvažni weekender Azimut Verve 422 min

Nakon uspješnog modela Verve 47, Azimut je predstavio Verve 42, novi model odvažnog dizajna u ekstra kompaktnoj verziji

Ovaj model predstavlja začetak novog segmenta weekend, koji po prvi put spaja najbolje osobine dvaju dijametralno suprotnih tipova broda: snažne američke modele s vanbrodskim motorima visokih performansi i talijanske cruisere s kabinom. Savršena fuzija ova dva niza DNK potvrđena je i sudjelovanjem u procesu dizajna dva imena svjetske klase: Michaela Petersa, koji potpisuje trup, i višestruko nagrađivanog dizajnera Francesca Struglie, koji potpisuje dizajn eksterijera i interijera.

azimut verve 42

Verve 42 pruža nevjerojatno mnogo za svoju cijenu, pa bi trebao privući sofisticiraniji, ali i fleksibilniji apetit za more mlađih vlasnika – u čemu je i uspio, jer je već naručen u čak 33 primjerka i već ima listu čekanja od oko dvije godine. Kao i na modelu Verve 47, trup s ventiliranim tunelom sa stepenastim ‘V’ (SVVT) koji je dizajnirao Peters smanjuje trenje, osiguravajući gladak, čist prolaz valovima, a bez odricanja od izvrsnih performansa.

azimut verve 42 sunčalište

Interijeri i eksterijeri talijanskog dizajnera Francesca Struglie otkrivaju dizajnerski pristup koji poboljšava funkcionalnost, ali ne nauštrb emocija. U unutrašnjosti prepoznatljive linije Azimuta nadopunjuju okna koja se penju uz bok i daju upravljačkom mjestu osjećaj slobode i skladnog suživota s morem. Prostranost nije najjači adut novog modela, ali prostori su dizajnirani za opušteno i iznimno ugodno iskustvo u kojem ćete uživati s prijateljima i obitelji, a novi model može primiti do 12 gostiju.

Vanjski prostor savršen je višenamjenski životni prostor, s TV-om, mini-kuhinjom i sklopivim stolom, prostorom za odmaranje s jastucima i upečatljivim bočnim elementom na krmi koji se rasklapa u nekoliko sekundi i pretvara u platformu. Ispod palube, blagovaonica koja se pretvara u bračni krevet i udobna dvokrevetna kabina s kupaonicom spremni su prihvatiti četiri gosta na jednu ili više noći.

 unutrašnjost kuhinja i izlaz na provo

sjedeća garnitura sa stolom

Novi model pokreću tri izvanbrodska motora Mercury od po 400 KS ili 450 KS, uz koje Verve 42 ostvaruje najveću brzinu do 45 čvorova i brzinu krstarenja od 33 čvora. Ovaj model ima kompaktnije motore od svog prethodnika, ali jednako jamči veliku slobodu kretanja i beskrajne mogućnosti s autonomijom od 200 nautičkih milja pri brzini krstarenja.

Fotografije Azimut

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above