Azimut S7: Sportska jahta dinamičnih performansi2 min

Novi Azimut S7 jahta je iz snova za suvremene vlasnike koji su skloni dinamičnoj, sportskoj plovidbi, ali isto tako vole krstarenje sa stilom

Azimut S7 je najnaprednija sportska jahta u svojoj kategoriji. Izuzetno lagan i tehnološki napredan, S7 pruža visoke performanse uz smanjenu potrošnju goriva i smanjenje emisija do 30 posto. Ovo je brod iz snova za suvremene vlasnike koji su skloni dinamičnoj, sportskoj plovidbi, ali isto tako vole krstarenje sa stilom i u apsolutnoj sigurnosti. Sportski karakter modela S7 bit će njegov najprepoznatljiviji element, zahvaljujući dizajnu Alberta Mancinija, koji potpisuje linije njegovog elegantnog, dinamičnog profila.

Prepoznatljive zaobljene linije opisane su opsežnim staklenim površinama koje se besprijekorno protežu duž nadgrađa. Taj veličanstveni estetski potez i otvoreni strukturalni elementi jamče interijerima obilje dnevnog svjetla. Interijeri su dizajnirani da maksimalno iskoriste volumen modela, te ponude prostore jednake onima na većim plovilima.

Salon na glavnoj palubi čini se još većim i svjetlijim zahvaljujući odluci da se kuhinja smjesti u pramčani dio, čime se stvara potpuni kontinuitet između eksterijera i interijera. Model ima četiri kabine – uključujući vlasničku, jedinstvene veličine na modelu ovih dimenzija, a osim njih nudi otvorene i zatvorene prostore visokog komfora i svestranosti.

Sport Fly je tako dobro integriran u aerodinamični dizajn eksterijera da postaje velika terasa sa sunčalištem i drugom vanjskom blagovaonicom u kokpitu. Garaža je na ovom modelu posebno velika i može primiti dvije brodice; na prvom primjerku to su custom Pirelli J33 tender dizajniran za Azimut i jet ski.

Prostrana vlasnička kabina ispunjena je prirodnim svjetlom, a smještena je u krmi na donjoj palubi, što je jedinstveno za 22-metarsku jahtu. Ima jednak stil kao salon i dva velika prozora sa svake strane koji jamče izravan kontakt s vodom, stvarajući još slikovitiji dojam.

Prostor za spavanje upotpunjavaju tri kabine za goste: pramčana VIP kabina s bračnim krevetom i vlastitom kupaonicom te dvije dvokrevetne, jedna s dva odvojena kreveta, a druga s dva kreveta u obliku slova L. Novi S7 opremljen je s tri Volvo Penta D13 IPS 1050 motora snage 800 KS (588 kW) s certifikatom Tier III. Kompaktni, ali efikasni motori jamče modelu najveću brzinu od 35 čvorova i brzinu krstarenja od 27 čvorova.

Fotografije Azimut

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above