Atletski SUV

by Yachts Croatia

Porsche Cayenne Coupé

Cayenne Coupé je novitet u ponudi Porsche automobila koji svojim sportskim izgledom, uz tehničke karakteristike treće generacije Cayennea, predstavlja odličan izbor za ljubitelje SUV automobila

Estetika je prvi element koji obilježava novi Porsche Cayenne Coupé, njemački konstruktori svojski su se potrudili dati novom automobilu jedinstven karakter i jasan odmak od osnovnog Cayenne modela. Da su u tome u potpunosti uspjeli, mogli smo se uvjeriti na njihovoj prezentaciji krajem ljeta u Sloveniji, kada smo imali prilike voziti sve verzije novog automobila po lijepim rutama u duljini od gotovo četiri stotine kilometara dnevno, pa nam je u kombinaciji s lijepim slovenskim pejzažima novi automobil bio još privlačniji. Mi smo vozili turbo inačicu Cayennea Coupé s 550 konjskih snaga i okretnim momentom od 770 Nm koji do brzine od 100 km/h dolazi za vrtoglavih 3,9 sekundi, s maksimalnom brzinom od 286 km/h, što je našoj vožnji dalo poseban, pravi sportski ton, te smo shvatili kako inače robusni automobil sa sportskim srcem može lijepo i brzo kliziti šumskim cestama.

Porsche Cayenne Coupé ima stakleni panoramski krov koji dolazi kao standardna opcija

Zadovoljstvo vožnje podijelili smo s tehničkim osobljem koje nam je također bilo na raspolaganju, a po nama ključni element za dobru vožnju je izvrstan zračni ovjes ovog inače teškog automobila s mogućnošću podešavanja tvrdoće od tri stupnja. Sam izgled automobila puno je sofisticiraniji od osnovnog modela. Automobil je za 20 milimetara snižen te za 18 milimetara proširen u stražnjem dijelu, što naglašava njegov pravi muški karakter, a linija kojom krov pada prema stražnjem dijelu posebno je lijepo izvedena, uz balans između naglašavanja sportskih linija automobila i komfora unutrašnjosti, koji zahvaljujući pametnoj organizaciji prostora nije nimalo smanjen. Prava atrakcija modela Cayenne Coupé je stakleni panoramski krov koji dolazi kao standardna opcija u novom automobilu, te je površine 2,16 četvornih metara, a koji se lako skriva električno pokretanom blindom. Kao lijep tehnički dodatak istaknuli bismo i stražnji spojler, koji pri brzinama većim od 90 km/h izlazi za 135 mm. Ako ste ljubitelj SUV automobila, novi Porsche predstavlja važan iskorak u smjeru njihove bezvremenske elegancije.

Regionalna prezentacija novog Porsche Cayenne Coupéa održana je u Sloveniji

Fotografije Porsche
Video Yachts Croatia

Snaga SUV-a i sportski duh coupéa
Nova dimenzija luksuza