Andrew Gaskin

3 MINUTES READ

Andrew Gaskin – Inspiriran Mediteranom

Zahvaljujući iznimnom kulinarskom iskustvu glavnog chefa Andrewa Gaskina, gosti Maistrinih luksuznih hotela mogu uživati u zanimljivim kombinacijama okusa i jelima spravljenim od najboljih lokalnih sastojaka

Britanac Andrew Gaskin glavni je chef kuhinje Maistrinih luksuznih hotela koji posljednjih godinu dana upravlja kulinarskom ponudom rovinjskih hotela Monte Mulini, Lone i Adriatic. U svojoj bogatoj karijeri Gaskin je proputovao gotovo cijeli svijet, a iskustvo je stekao u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji. Kuhao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, i kao dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu, Monte Carlu, Parizu i Brayu, a večere je pripremao i za mnoge slavne osobe, među ostalima i za bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija te za kraljicu Elizabetu II. Njegov stil kuhanja je inovativan, lagan i inspiriran Mediteranom, uz nezaobilazne sezonske lokalne namirnice. U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole, koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White, čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni, te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstva. Kao glavni chef u Maistri, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje timova, nadzor kvalitete i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom usko surađuje s Radovanom Blagićem, glavnim kuharom hotela Lone, Teom Ivaniševićem iz hotela Monte Mulini te Nikolom Hreljom iz hotela Adriatic, čineći tim koji neprestano smišlja nove kombinacije hrane i recepata, ali pritom svaki restoran ima vlastitu priču. Tako kuhinju Monte Mulinija karakterizira sofisticiranost, hotela Lone inovativnost, a hotela Adriatic lokalni štih.

Andrew Gaskin
Chef Gaskin upravlja cjelokupnom kulinarskom ponudom Maistrinih luksuznih hotela

‘Moja kulinarska filozofija sastoji se od svakodnevnog serviranja hrane dosljedno visoke kakvoće s inovativnim dodacima u svim našim restoranima. Kada gost posjeti bilo koji od mojih restorana, želim da iskusi jelo koje hrani oči jednako kao i nepce na dosljedno visokoj razini’, ističe Gaskin i nastavlja: ‘Poznat sam po razmišljanju izvan uskih okvira. Mislim da je to normalno jer morate biti pomalo ludi ako želite raditi u profesionalnoj kuhinji. Volim pronalaziti nove zamisli sa svojim timom, što je korisno ako želim dobiti širi pogled na neku svoju zamisao koju već neko vrijeme imam u glavi radi stvaranja nečeg novog za naše goste. A izazov izmišljanja nečeg novog svaki dan i postizanja oduševljenja kod svih naših gostiju zbog kojeg oni odlaze iz našeg restorana s osmijehom na licu… To je ono što me pokreće.’ Nije tajna da glavni chef obožava more pa Maistrini gosti mogu svakodnevno uživati u morskim specijalitetima, a njemu najdraži je ‘okus mora’ s kamenicama dimljenima u tavi u cvijetu tikvice i umaku od koprive sljubljen s domaćim vinom. Također, Gaskin posebnu važnost u pripremi jela pridaje upotrebi lokalnih sastojaka. ‘Volim raditi s malim lokalnim proizvođačima gdje god se nađem, radi nabave najboljih sezonskih proizvoda koje priroda nudi. Uvijek imam visoke norme za naše dobavljače koje oni moraju dosljedno ispunjavati i biram ih osobno u suradnji s Radovanom, Teo i Nikolom’, naglašava chef. A kada smo ga upitali što želi postići svojim kuhanjem, kratko je odgovorio: ‘Sretne goste, to mi je primarni cilj.’ Moramo priznati da je kod nas taj cilj ispunjen, a naša očekivanja nadmašena, prije svega, izvanrednim okusima, kreativnošću i otmjenom prezentacijom.

Andrew Gaskin
Tuna Sashimi
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija Teo Ivanišević i Luka Miletić, projekt Croeat Intervjui

Teo Ivanišević & Luka Miletić: Croeat jahtama nudi samo najbolje hrvatske proizvode

Prvoklasan izbor hrvatskih namirnica, vrhunska usluga i zarazni entuzijazam odlike su novog servisa za opskrbu jahti koji su pokrenuli Teo Ivanišević i Luka Miletić Teo …

Ovo je fotografija Budikovac, otok Vis Plovidba

Otok Vis: Hrvatski nautički Mt. Everest

Kao jedno od najprivlačnijih odredišta za nautičare, otok Vis posjetiteljima nudi različita lica protkana nespornom ljepotom prirode. Pokušat ćemo vam dočarati kako taj otok izgleda …

Ovo je fotografija mjesta Vela Luka Destinacije

Vela Luka: Mjesto umjetnika i dobrih vibracija

Gotovo desetkilometarski zaljev u dnu kojeg se smjestila Vela Luka, nekad jedno od najrazvijenijih mjesta na Jadranu, danas je pomalo uspavan gradić koji se s …

Ovo je fotografija grad Zadar Destinacije

Grad Zadar: Oscar za zalazak sunca

Grad Zadar je usprkos svemu zadržao identitet gradskog i urbanog središta, pa vas, za razliku od drugih obalnih gradova, šetnjom kroz labirint drevnih ulica, ne …

Ovo je fotografija Croeat dostave Jahting

Croeat: Najbolji dio svake plovidbe

Croeat je profesionalni dobavljač hrane i jamac za izvrsnu hranu i piće, kao i za svakodnevne potrepštine, koji djeluje duž hrvatske obale Tvrtka nudi usluge …

Ovo je fotografija pidoče i čaše rose vina Hrvatska

Taste Like Dalmatia Šibenik zavodi okusima šibenskog kraja

Neka vas od 3. do 6. lipnja zavedu okusi šibenskoga kraja. Doživite vina, maslinova ulja, rakije i craft piva kroz manifestacije ‘Dani otvorenih kušaonica’ te …

Ovo je fotografija s događanja događanja Ljepote Slovenije Luksuz

Ljepota Slovenije: Bilateralni susret slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika

Organiziran za vrijeme slovenskog Predsjedanja Vijećem Europske unije, s ciljem dodatnog jačanja već tradicionalno intenzivne i uspješne gospodarske suradnje i kulturne razmjene između Hrvatske i …

Ovo je fotografija zlatnog sata Luksuz

Zlatni satovi: Sedam modela koji će oduševiti i kralja Midu

Zlatni satovi ponovno su u modi, a mi vam donosimo nekoliko novih modela prestižnih urara koji jedva čekaju zasjati na vašem zglobu H. MOSER & …

Quintessentially Luksuz

Quintessentially: Vodeći svjetski privatni klub za luksuzni stil života

Quintessentially je najbolja i najnagrađivanija svjetska firma za upravljanje luksuznim životnim stilom. Počeci Quintessentiallya vežu se za London i 2000. godinu, kada osnivači Aaron Simpson, …

Ovo je fotografija panoramskog pogleda na Biograd Boat Show Jahting

Biograd Boat Show: 23 godine uspješne priče

Novo izdanje sajma održat će se od 20. do 24. listopada u Marini Kornati Najveća izložba plovila na moru srednje i istočne Europe slavi svoju …

Ovo je fotografija Technohull T7 u plovidbi Testovi

Technohull T7 na testu: Mini Techno

T7 predstavlja novu generaciju gumenjaka Technohull, poznatih prvenstveno po odličnim performansama i kvaliteti izrade, a ovaj model nije nas razočarao ni po jednom ni po …

This is photo of a new Fjord 53XL running Jahting

Fjord 53XL: Najveći i najluksuzniji model

Novi dragulj u kruni Fjorda će biti najveći i najluksuzniji model ovog sjevernonjemačkog brenda motornih brodova, te ponoviti mnoge dizajnerske osobine uspješnog modela Fjord 41XL. …

Scroll to Top