Andrew Gaskin

3 MINUTES READ

Andrew Gaskin – Inspiriran Mediteranom

Zahvaljujući iznimnom kulinarskom iskustvu glavnog chefa Andrewa Gaskina, gosti Maistrinih luksuznih hotela mogu uživati u zanimljivim kombinacijama okusa i jelima spravljenim od najboljih lokalnih sastojaka

Britanac Andrew Gaskin glavni je chef kuhinje Maistrinih luksuznih hotela koji posljednjih godinu dana upravlja kulinarskom ponudom rovinjskih hotela Monte Mulini, Lone i Adriatic. U svojoj bogatoj karijeri Gaskin je proputovao gotovo cijeli svijet, a iskustvo je stekao u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji. Kuhao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, i kao dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu, Monte Carlu, Parizu i Brayu, a večere je pripremao i za mnoge slavne osobe, među ostalima i za bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija te za kraljicu Elizabetu II. Njegov stil kuhanja je inovativan, lagan i inspiriran Mediteranom, uz nezaobilazne sezonske lokalne namirnice. U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole, koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White, čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni, te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstva. Kao glavni chef u Maistri, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje timova, nadzor kvalitete i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom usko surađuje s Radovanom Blagićem, glavnim kuharom hotela Lone, Teom Ivaniševićem iz hotela Monte Mulini te Nikolom Hreljom iz hotela Adriatic, čineći tim koji neprestano smišlja nove kombinacije hrane i recepata, ali pritom svaki restoran ima vlastitu priču. Tako kuhinju Monte Mulinija karakterizira sofisticiranost, hotela Lone inovativnost, a hotela Adriatic lokalni štih.

Andrew Gaskin
Chef Gaskin upravlja cjelokupnom kulinarskom ponudom Maistrinih luksuznih hotela

‘Moja kulinarska filozofija sastoji se od svakodnevnog serviranja hrane dosljedno visoke kakvoće s inovativnim dodacima u svim našim restoranima. Kada gost posjeti bilo koji od mojih restorana, želim da iskusi jelo koje hrani oči jednako kao i nepce na dosljedno visokoj razini’, ističe Gaskin i nastavlja: ‘Poznat sam po razmišljanju izvan uskih okvira. Mislim da je to normalno jer morate biti pomalo ludi ako želite raditi u profesionalnoj kuhinji. Volim pronalaziti nove zamisli sa svojim timom, što je korisno ako želim dobiti širi pogled na neku svoju zamisao koju već neko vrijeme imam u glavi radi stvaranja nečeg novog za naše goste. A izazov izmišljanja nečeg novog svaki dan i postizanja oduševljenja kod svih naših gostiju zbog kojeg oni odlaze iz našeg restorana s osmijehom na licu… To je ono što me pokreće.’ Nije tajna da glavni chef obožava more pa Maistrini gosti mogu svakodnevno uživati u morskim specijalitetima, a njemu najdraži je ‘okus mora’ s kamenicama dimljenima u tavi u cvijetu tikvice i umaku od koprive sljubljen s domaćim vinom. Također, Gaskin posebnu važnost u pripremi jela pridaje upotrebi lokalnih sastojaka. ‘Volim raditi s malim lokalnim proizvođačima gdje god se nađem, radi nabave najboljih sezonskih proizvoda koje priroda nudi. Uvijek imam visoke norme za naše dobavljače koje oni moraju dosljedno ispunjavati i biram ih osobno u suradnji s Radovanom, Teo i Nikolom’, naglašava chef. A kada smo ga upitali što želi postići svojim kuhanjem, kratko je odgovorio: ‘Sretne goste, to mi je primarni cilj.’ Moramo priznati da je kod nas taj cilj ispunjen, a naša očekivanja nadmašena, prije svega, izvanrednim okusima, kreativnošću i otmjenom prezentacijom.

Andrew Gaskin
Tuna Sashimi
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija grad Zadar Destinacije

Grad Zadar: Oscar za zalazak sunca

Grad Zadar je usprkos svemu zadržao identitet gradskog i urbanog središta, pa vas, za razliku od drugih obalnih gradova, šetnjom kroz labirint drevnih ulica, ne …

Ovo je fotografija Croeat dostave Jahting

Croeat: Najbolji dio svake plovidbe

Croeat je profesionalni dobavljač hrane i jamac za izvrsnu hranu i piće, kao i za svakodnevne potrepštine, koji djeluje duž hrvatske obale Tvrtka nudi usluge …

Ovo je fotografija pidoče i čaše rose vina Hrvatska

Taste Like Dalmatia Šibenik zavodi okusima šibenskog kraja

Neka vas od 3. do 6. lipnja zavedu okusi šibenskoga kraja. Doživite vina, maslinova ulja, rakije i craft piva kroz manifestacije ‘Dani otvorenih kušaonica’ te …

Ovo je fotografija mjesta Povlja, Brač Plovidba

Mali biseri na sjevernoj obali otoka Brača

Premda se otok Brač nalazi u neposrednoj blizini Splita, njegove sjeverne obale većini su nautičara nepoznate, a među njima se nalazi nekoliko bisera koji bi …

Ovo je fotografija vinograda na poluotoku Pelješac Plovidba

Pelješac: Poluotok soli, kamenica i vina

Mikrokozmos za sebe – poluotok Pelješac – i danas je svojevrsna ‘terra incognita’ kao i u dugim stoljećima dubrovačke republike, kada se dijelio na urbani …

Ovo je fotografija Otoka Prvić Destinacije

Otok Prvić: Nenametljiv prvak šibenskog arhipelaga

Otok Prvić, sa svoja dva mjesta – Šepurinama i Lukom, jedan je od onih otoka koji kao da plutaju u svom vlastitom moru, pa i …

Ovo je fotografija Impatia stol za stolni tenis Luksuz

Društevene igre omiljen su način zabave

Bez obzira na modernu tehnologiju, društvene igre ostale su omiljeni način zabave. Bilijar, stolni nogomet ili Lego pravi su klasici koji oduševljavaju i djecu i …

Ovo je fotografija Croatia Yachting- nova korporativna stranica Jahting

Nova Croatia Yachting korporativna stranica

Kao i do sad, Croatia Yachting želi omogućiti što bolji doživljaj Yachtinga – bilo da se radi o čarteru, prodaji brodova ili posebnim čarter menadžment …

Ovo je fotografija novi Tudor satovi 2021 Luksuz

Novi Tudor satovi u 2021.: Bezvremenski i elegantni

Švicarska urarska tvrtka Tudor otkrila je svoje najnovije modele i predstavila dvije nove verzije popularnog sata Black Bay Fifty-Eight, Black Bay Chrono i nova izdanja …

Ovo je fotografija Heritage Hotel Martinis Marchi Hrvatska

Živo ljeto na Šolti: Mjesečina u Martinis Marchiju i kino pod zvijezdama

Kad stignete u luku Maslinica, šarmantno ribarsko mjesto na otoku Šolti, prvo što ćete primijetiti bit će impresivna palača baštinskog hotela Martinis Marchi iz 18. …

ovo je fotografija pogled iz sobe, Hotel Armerun Hoteli

Heritage Hotel Armerun: U gradskoj jezgri Šibenika

Heritage Hotel Armerun smješten u srcu grada Šibenika u potpunosti je renovirana povijesna lokacija i pretvoren je u hotel baštine Hotel raspolaže sa 17 smještajnih …

Ovo je fotografija jedrilice Jahting

Yacht-Pool: Sigurna plovidba već 45 godina

Logičan koncept, predanost i pozitivno iskustvo klijenata pretvorili su Yacht-Pool u jednog od vodećih osiguravatelja za jahte Yacht-Pool je 1976. godine osnovao dr. Friedrich Schöchl, …

Scroll to Top