Andrew Gaskin

3 MINUTES READ

Andrew Gaskin – Inspiriran Mediteranom

Zahvaljujući iznimnom kulinarskom iskustvu glavnog chefa Andrewa Gaskina, gosti Maistrinih luksuznih hotela mogu uživati u zanimljivim kombinacijama okusa i jelima spravljenim od najboljih lokalnih sastojaka

Britanac Andrew Gaskin glavni je chef kuhinje Maistrinih luksuznih hotela koji posljednjih godinu dana upravlja kulinarskom ponudom rovinjskih hotela Monte Mulini, Lone i Adriatic. U svojoj bogatoj karijeri Gaskin je proputovao gotovo cijeli svijet, a iskustvo je stekao u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji. Kuhao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, i kao dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu, Monte Carlu, Parizu i Brayu, a večere je pripremao i za mnoge slavne osobe, među ostalima i za bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija te za kraljicu Elizabetu II. Njegov stil kuhanja je inovativan, lagan i inspiriran Mediteranom, uz nezaobilazne sezonske lokalne namirnice. U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole, koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White, čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni, te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstva. Kao glavni chef u Maistri, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje timova, nadzor kvalitete i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom usko surađuje s Radovanom Blagićem, glavnim kuharom hotela Lone, Teom Ivaniševićem iz hotela Monte Mulini te Nikolom Hreljom iz hotela Adriatic, čineći tim koji neprestano smišlja nove kombinacije hrane i recepata, ali pritom svaki restoran ima vlastitu priču. Tako kuhinju Monte Mulinija karakterizira sofisticiranost, hotela Lone inovativnost, a hotela Adriatic lokalni štih.

Andrew Gaskin
Chef Gaskin upravlja cjelokupnom kulinarskom ponudom Maistrinih luksuznih hotela

‘Moja kulinarska filozofija sastoji se od svakodnevnog serviranja hrane dosljedno visoke kakvoće s inovativnim dodacima u svim našim restoranima. Kada gost posjeti bilo koji od mojih restorana, želim da iskusi jelo koje hrani oči jednako kao i nepce na dosljedno visokoj razini’, ističe Gaskin i nastavlja: ‘Poznat sam po razmišljanju izvan uskih okvira. Mislim da je to normalno jer morate biti pomalo ludi ako želite raditi u profesionalnoj kuhinji. Volim pronalaziti nove zamisli sa svojim timom, što je korisno ako želim dobiti širi pogled na neku svoju zamisao koju već neko vrijeme imam u glavi radi stvaranja nečeg novog za naše goste. A izazov izmišljanja nečeg novog svaki dan i postizanja oduševljenja kod svih naših gostiju zbog kojeg oni odlaze iz našeg restorana s osmijehom na licu… To je ono što me pokreće.’ Nije tajna da glavni chef obožava more pa Maistrini gosti mogu svakodnevno uživati u morskim specijalitetima, a njemu najdraži je ‘okus mora’ s kamenicama dimljenima u tavi u cvijetu tikvice i umaku od koprive sljubljen s domaćim vinom. Također, Gaskin posebnu važnost u pripremi jela pridaje upotrebi lokalnih sastojaka. ‘Volim raditi s malim lokalnim proizvođačima gdje god se nađem, radi nabave najboljih sezonskih proizvoda koje priroda nudi. Uvijek imam visoke norme za naše dobavljače koje oni moraju dosljedno ispunjavati i biram ih osobno u suradnji s Radovanom, Teo i Nikolom’, naglašava chef. A kada smo ga upitali što želi postići svojim kuhanjem, kratko je odgovorio: ‘Sretne goste, to mi je primarni cilj.’ Moramo priznati da je kod nas taj cilj ispunjen, a naša očekivanja nadmašena, prije svega, izvanrednim okusima, kreativnošću i otmjenom prezentacijom.

Andrew Gaskin
Tuna Sashimi
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija Otoka Prvić Destinacije

Otok Prvić: Nenametljiv prvak šibenskog arhipelaga

Otok Prvić, sa svoja dva mjesta – Šepurinama i Lukom, jedan je od onih otoka koji kao da plutaju u svom vlastitom moru, pa i …

Ovo je fotografija dvorca Trakosšćn Destinacije

Zagorje: Bajka na dlanu

Nepunih sat vremena vožnje od Zagreba nalazi se Zagorje, regija prepuna zelenih pitomih brežuljaka, starih dvoraca, atraktivnih muzeja, gdje se može uživati u aktivnom odmoru …

Jesenski broj Yachtsa Jahting

‘Epidemija’ novih jahti u jesenskom broju Yachtsa

Na kioscima je jesenski broj Yachtsa Croatia koji, uz uobičajene zanimljive teme, donosi i prilog o novim plovilima za nadolazeću nautičku sezonu Jahte se danas …

Otok Brac Pogled Splitska Vrata 01 Destinacije

Yachtsov vodič za Brač: Otok kulturnog avanturizma

Osebujan i izazovan u svojoj specifičnoj ljepoti, otok Brač njeguje maslinu i lozu, ovcu i kozu, kamenarstvo i klesarstvo… dopunjujući turističku ponudu ljetnim fjerama i …

Plovidba

Zadarski akvatorij: Četiri dana plovidbe u magičnom labirintu između Zadra i Kornata

Posvećujući pažnju otocima najbližim gradu Zadru, pripremili smo prijedlog ‘đite’ koja vas neće ostaviti ravnodušnima. U četiri dana plovidbe upoznajte zadarski akvatorij, uz mogućnost posjeta …

Ljetni broj Yachts Croatia Jahting

Ljetni broj u prodaji: Optimizam koji na najbolji način odražava naš Yachts style

Od 10. srpnja u prodaji je ljetno izdanje našeg luksuznog jahting magazina na 292 stranice na hrvatskom i engleskom jeziku s prilozima Superyachts i Yachts …

Ovo je fotografija Seakeeper brodski stabilizator Jahting

Brodski stabilizatori: Tehnologija za miran san

Svi veliki proizvođači najpoznatijih brendova jahti nude opciju ugradnje žiro stabilizatora prilikom kupnje njihovih brodova i to one najpoznatijeg brenda Seakeeper Nekim nautičarima su valovi …

Ovo je fotografija Dufour 470 Jahting

Dufour predstavio dvije nove jedrilice

Dvije nove Dufour jedrilice, 470 i 61, novi najveći modeli svojih serija, premijerno će se predstaviti u virtualnoj marini na sajmu Paris Virtual Nautic. Dufour …

Ovo je fotografija novi Porsche Taycan Automobili

Električni Porsche Taycan postao još poželjniji

Novi model u porodici Taycan odlikuje se stražnjim pogonom, karizmom i sportskim performansama kao i svaki Porsche. Početna cijena u Hrvatskoj iznosit će 681.500 kuna …

Ovo je fotografija Numarine 37XP Jahting

Superjahta Numarine 37XP dobila vlasnika

Numarine 37XP nova je superjahta dugačka 37 metara s velikim četvrtastim prozorima i snažnim karakterom, po čemu je prepoznatljiva već na prvi pogled. Na modelu …

Ovo je fotografija Premužićeve staze šetnja Hrvatska

Premužićeva staza: Velebitski Walk of Fame

Prije više od osamdeset godina nastala je Premužićeva staza, najljepši planinarski put u Hrvatskoj, koji i danas plijeni svojom ljepotom, ali i majstorstvom graditelja koji …

Ovo je fotografija mercedes c klasa nova Automobili

Nova Mercedes C-klasa: Naglasak na luksuzu

Nova Mercedes C-klasa pod kodnom oznakom W206 predstavljena je kao limuzina i karavan, a prodaja započinje krajem ožujka ove godine Tijekom posljednjih deset godina Mercedes …

Scroll to Top