Andrew Gaskin

3 MINUTES READ

Andrew Gaskin – Inspiriran Mediteranom

Zahvaljujući iznimnom kulinarskom iskustvu glavnog chefa Andrewa Gaskina, gosti Maistrinih luksuznih hotela mogu uživati u zanimljivim kombinacijama okusa i jelima spravljenim od najboljih lokalnih sastojaka

Britanac Andrew Gaskin glavni je chef kuhinje Maistrinih luksuznih hotela koji posljednjih godinu dana upravlja kulinarskom ponudom rovinjskih hotela Monte Mulini, Lone i Adriatic. U svojoj bogatoj karijeri Gaskin je proputovao gotovo cijeli svijet, a iskustvo je stekao u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji. Kuhao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, i kao dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu, Monte Carlu, Parizu i Brayu, a večere je pripremao i za mnoge slavne osobe, među ostalima i za bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija te za kraljicu Elizabetu II. Njegov stil kuhanja je inovativan, lagan i inspiriran Mediteranom, uz nezaobilazne sezonske lokalne namirnice. U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole, koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White, čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni, te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstva. Kao glavni chef u Maistri, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje timova, nadzor kvalitete i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom usko surađuje s Radovanom Blagićem, glavnim kuharom hotela Lone, Teom Ivaniševićem iz hotela Monte Mulini te Nikolom Hreljom iz hotela Adriatic, čineći tim koji neprestano smišlja nove kombinacije hrane i recepata, ali pritom svaki restoran ima vlastitu priču. Tako kuhinju Monte Mulinija karakterizira sofisticiranost, hotela Lone inovativnost, a hotela Adriatic lokalni štih.

Andrew Gaskin
Chef Gaskin upravlja cjelokupnom kulinarskom ponudom Maistrinih luksuznih hotela

‘Moja kulinarska filozofija sastoji se od svakodnevnog serviranja hrane dosljedno visoke kakvoće s inovativnim dodacima u svim našim restoranima. Kada gost posjeti bilo koji od mojih restorana, želim da iskusi jelo koje hrani oči jednako kao i nepce na dosljedno visokoj razini’, ističe Gaskin i nastavlja: ‘Poznat sam po razmišljanju izvan uskih okvira. Mislim da je to normalno jer morate biti pomalo ludi ako želite raditi u profesionalnoj kuhinji. Volim pronalaziti nove zamisli sa svojim timom, što je korisno ako želim dobiti širi pogled na neku svoju zamisao koju već neko vrijeme imam u glavi radi stvaranja nečeg novog za naše goste. A izazov izmišljanja nečeg novog svaki dan i postizanja oduševljenja kod svih naših gostiju zbog kojeg oni odlaze iz našeg restorana s osmijehom na licu… To je ono što me pokreće.’ Nije tajna da glavni chef obožava more pa Maistrini gosti mogu svakodnevno uživati u morskim specijalitetima, a njemu najdraži je ‘okus mora’ s kamenicama dimljenima u tavi u cvijetu tikvice i umaku od koprive sljubljen s domaćim vinom. Također, Gaskin posebnu važnost u pripremi jela pridaje upotrebi lokalnih sastojaka. ‘Volim raditi s malim lokalnim proizvođačima gdje god se nađem, radi nabave najboljih sezonskih proizvoda koje priroda nudi. Uvijek imam visoke norme za naše dobavljače koje oni moraju dosljedno ispunjavati i biram ih osobno u suradnji s Radovanom, Teo i Nikolom’, naglašava chef. A kada smo ga upitali što želi postići svojim kuhanjem, kratko je odgovorio: ‘Sretne goste, to mi je primarni cilj.’ Moramo priznati da je kod nas taj cilj ispunjen, a naša očekivanja nadmašena, prije svega, izvanrednim okusima, kreativnošću i otmjenom prezentacijom.

Andrew Gaskin
Tuna Sashimi
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija Only&Only Portonovi Putovanja

Luksuzna zimska avantura One&Only Portonovi čeka na vas

Okružen samotnim plažama, slikovitim otocima i srednjovjekovnim gradićima, One&Only Portonovi nudi opuštanje uz more, vrhunske restorane i pionirski pristup wellnessu Smješten na ulazu u Boku …

Ovo je fotografija Teo Ivanišević i Luka Miletić, projekt Croeat Intervjui

Teo Ivanišević & Luka Miletić: Croeat jahtama nudi samo najbolje hrvatske proizvode

Prvoklasan izbor hrvatskih namirnica, vrhunska usluga i zarazni entuzijazam odlike su novog servisa za opskrbu jahti koji su pokrenuli Teo Ivanišević i Luka Miletić Teo …

Ovo je fotografija Budikovac, otok Vis Plovidba

Otok Vis: Hrvatski nautički Mt. Everest

Kao jedno od najprivlačnijih odredišta za nautičare, otok Vis posjetiteljima nudi različita lica protkana nespornom ljepotom prirode. Pokušat ćemo vam dočarati kako taj otok izgleda …

Ovo je fotografija mjesta Vela Luka Destinacije

Vela Luka: Mjesto umjetnika i dobrih vibracija

Gotovo desetkilometarski zaljev u dnu kojeg se smjestila Vela Luka, nekad jedno od najrazvijenijih mjesta na Jadranu, danas je pomalo uspavan gradić koji se s …

Ovo je fotografija grad Zadar Destinacije

Grad Zadar: Oscar za zalazak sunca

Grad Zadar je usprkos svemu zadržao identitet gradskog i urbanog središta, pa vas, za razliku od drugih obalnih gradova, šetnjom kroz labirint drevnih ulica, ne …

Ovo je fotografija Croeat dostave Jahting

Croeat: Najbolji dio svake plovidbe

Croeat je profesionalni dobavljač hrane i jamac za izvrsnu hranu i piće, kao i za svakodnevne potrepštine, koji djeluje duž hrvatske obale Tvrtka nudi usluge …

Ovo je fotografija WTF, zaklada za očuvanje mora i oceana Jahting

Water Revolution Foundation: Zaštita i očuvanje planeta

Water Revolution Foundation je od svog osnivanja 2018. postao jedna od najprominentnijih inicijativa s ciljem neutraliziranja otiska superjahting industrije, uz promicanje održivih tehnologija i praksi …

Ovo je fotografija Jahorina Resort i Spa Putovanja

Jahorina Mountain Resort & Spa: Raj za ljubitelje planina

Jahorina Mountain Resort & Spa najmoderniji je planinski resort u regiji, koji nudi vrhunski spa centar, dobar provod i poseban gastronomski doživljaj Olimpijski centar Jahorina …

Ovo je fotografija Lokvarskog jezera Gorski kotar Destinacije

Gorski kotar: Moje šume, moji snovi

Zeleno srce Hrvatske idealna je destinacija za sve one koji žele iskusiti boravak u prirodi i održivi turizam Gorski kotar je neodoljiva planinska oaza prekrivena …

Ovo je fotografija pilota Formule 1 Nico Rosberg Intervjui

Nico Rosberg: Novi život svjetskog prvaka

Nico Rosberg za mnoge je nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1 i sin legendarnog Keke Rosberga. U svom ‘drugom’ životu, Nico je i dalje ljubitelj …

Ovo je fotografija Vesper Marine Jahting

Garmin preuzima Vesper Marine

Portfelj proizvoda uključuje nagrađivanu tehnologiju svijesnosti o situaciji i daljinskog nadzora Garmin je objavio kupovinu tvrtke Vesper Marine, privatnog pružatelja tehnologija nautičke industrije – AIS, …

Ovo je fotografija degustacije sireva, Južni Tirol Putovanja

Gastro idila Južnog Tirola

Južni Tirol je po mnogim parametrima najpoželjnije mjesto za život. Uz jedinstvenu ljepotu Dolomita, krajolik prožet kontrastom između alpskih vrhova i Mediterana, turizam, gastronomija i …

Scroll to Top