Ludovit Cernak: Hrvatska je raj za jahting



3 min

Boutique resort LIOQA je rješenje bez komplikacija, novi standard u kojem se vlasnici tamošnjih vila ne moraju brinuti ni o čemu

SITNO HOLDING Real Estate (SHRE) europska je tvrtka za poslovanje nekretninama s uredima u Luksemburgu, Pragu, Bratislavi i Zadru. Tvrtka ima gotovo 20 godina iskustva u regiji SEE, a u Hrvatskoj je prisutna od 2015. Trenutačno je uključena u projekte razvoja nekretnina na zadarskom području. Razgovarali smo s Ludovitom Cernakom, partnerom u SHRE-u, koji je objasnio zašto Hrvatska doživljava procvat u sektoru nekretnina i turizma te zašto je ona tržište u koje bi trebalo ulagati.

LIOQA se sastoji od 21 ultraluksuzne vile na obali i privatne marine

Ludo, već ste 20 godina na tržištu i razvijate projekte u regiji SEE. Zašto Hrvatska?
Hrvatska ima potencijal postati europskim Karibima: ima izvrsnu lokaciju i infrastrukturu, uključujući međunarodne zračne luke diljem zemlje. S druge strane, autocestom možete jednostavno doći kamo god trebate u tek nekoliko sati, što je bilo iznimno važno tijekom pandemije koronavirusa. Hrvatsko je gospodarstvo u stalnom porastu, a pravni je sustav usporediv s onim zemljama EU-a. Dodatan je argument to što je Hrvatska članica EU-a, a ubrzo će postati članicom eurozone.

‘Zbog dinamike razvoja sektora razonode i turizma Hrvatska je idealno mjesto za ulaganje u nekretnine’

Zašto je Hrvatska privlačnija od drugih jugoistočnih europskih država?
Hrvatska ima odličnu klimu, bogatu povijest i predivnu arhitekturu. Usto je i raj za jahtaše. Zbog dinamike razvoja sektora razonode i turizma, Hrvatska je idealno mjesto za ulaganje u nekretnine. Ulagači su većinom inozemne tvrtke koje posluju s nekretninama, što dokazuje da je Hrvatska međunarodno tržište s prilikama za svakoga. Zanimljiva je činjenica da se fokus interesa kupaca miče s pristupačnih alternativa prema višim cjenovnim razredima i lokacijama.

Što točno traže klijenti više platežne moći?
Ključno je da je lokacija na obali, s pogledom na more, lakim pristupom, potpunom privatnosti, sigurnosti te sadržajima za sportske aktivnosti i opuštanje. S ulagačke perspektive, to je rješenje bez komplikacija s velikim povratom ulaganja. Ljudi žele koristiti svoje vrijeme učinkovito i ne razmišljati o operativnoj strani nekretnina. To su temeljni aspekti naših projekata. Želimo pružiti rješenja za sigurne i inovativne domove kojima se upravlja i u kojem se sve može kontrolirati na daljinu.

Gdje ulažete u Hrvatskoj?
U siječnju smo počeli s izgradnjom resorta LIOQA. To je boutique resort s pet zvjezdica na južnoj strani otoka Ugljana. Sastoji se od 21 ultraluksuzne vile na obali i privatne marine. Marina je namijenjena vlasnicima vila, a tvrtka koja upravlja resortom pobrinut će se da su brodovi uvijek spremni za vas. Beach club u resortu uključuje restoran, bar, lounge bar i dva zajednička bazena, također rezervirana samo za vlasnike vila u resortu. Resort LIOQA bit će dovršen do kraja 2023.

Po čemu se to ulaganje razlikuje od drugih na hrvatskom tržištu?
LIOQA je rješenje bez komplikacija, novi standard u kojem se vlasnici tamošnjih vila ne moraju brinuti ni o čemu. Kupite, dođete i uživate. Resort nudi potpunu privatnost zatvorene zajednice, a 24 sata dnevno na raspolaganju su vam osiguranje i profesionalno osoblje. Vile su opremljene pametnim rješenjima za dom koja olakšavaju život i daju vam punu kontrolu nad vilom čak i kad niste u njoj. Vlasnici mogu i iznajmljivati nekretninu te tako dodatno zarađivati kada ju ne koriste.

Kakvo je općenito vaše iskustvo i dojam poslovnog okruženja u Hrvatskoj?
Oduševljeni smo podrškom i profesionalnošću koje smo dobili od lokalnih institucija i Colliersa, našeg ekskluzivnog prodajnog partnera koji je s nama podijelio puno znanja o tržištu i iskustva u industriji premium nekretnina. Razlog je to zbog kojeg ubrzo planiramo proširiti ulagački portfelj na druge projekte.

Fotografije Colliers

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above