TOMIĆ & CO.: Spektakularna proslava vrijednog jubileja



3 min

Tri desetljeća suradnje s luksuznim automobilističkim brendom iz Bavarske obilježena opernim gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu

Tomić & Co., generalni zastupnik BMW za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Albaniju, opernim gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu proslavio je 30. godišnjicu poslovanja, te hrvatsko-bavarske suradnje. Tim događajem ne samo da je obilježen vrijedan jubilej, već je odana počast vlasniku tvrtke, g. Franji Tomiću na njegovoj viziji danas daleke 1993. u tada ratom pogođenoj Hrvatskoj, nepokolebljivoj vjeri u budućnost i odlučnosti u promociju izvrsnosti i temeljnih vrijednosti brenda BMW.

Franjo Tomić i obitelj

Nije na odmet napomenuti da je g. Tomić prvi preuzeo zastupstvo jednog zapadnog automobilskog proizvođača u samostalnoj Hrvatskoj, a pljesak koji se nije prekidao na kraju koncerta govori sam za sebe. Na početku koncerta je g. Tomić, koji je HNK došao u pratnji supruge Božice, te sina Danijela i kćerke Sandre, kazao: ‘Osjećam veliko poštovanje što se nalazim pred vama na pozornici hrama hrvatske kulture.

Ponovo osjećam uzbuđenje mladića koji je prije više od 50 godina napustio domovinu, gradeći snažnu hrvatsko-bavarsku gospodarsku suradnju i prijateljstvo, ali i sreću čovjeka koji je dio večerašnjeg susreta i gala koncerta’. Počast g. Tomiću nisu izrazili samo hrvatski posjetitelji, ispred članova uprave BMW-a iz Münchena, gospodin Franciscus van Meel (CEO-M odjela) istoga dana mu je predao personalizirani model BMW 3.0 CSL, Hommage proizveden u svega 50 primjeraka.

Taj najekskluzivniji model, koji je tvrtka BMW ikada proizvela, remek-djelo je inženjerstva koje utjelovljuje etos brenda i 50 godina strasti za utrkama kojim izražava svoje povijesne korijene u legendarnoj oznaci modela. Svi aspekti karaktera BMW 3.0 dinamična je vanjska elegancija, klasični kokpit sportskog automobila, inteligentna lagana konstrukcija, ravni šestocilindrični motor, ručni mjenjač i pogon na stražnje kotače – temelje se na tradicionalnim načelima BMW M automobila.

Izniman glazbeni događaj pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, trenutačno najaktivnijeg i najuspješnijeg hrvatskog dirigenta s međunarodnom karijerom, okupio je veliki broj prijatelja i poslovnih partnera tvrtke Tomić & Co., koji su tijekom koncerta uživali u opernim arijama, Verdija, Donizettija, Rossinija, Wagnera, Gounoda, Zajca, Gotovca i drugih majstora operne literature.

Marin Čargo, Javier Camarena, Martina Mikelić, Ivan Repušić, Marija Kuhar Šoša i George Petean

Uz ansambl Opere HNK u Zagrebu, bogati operni repertoar izveli su posebni gosti, svjetske operne zvijezde – meksički tenor Javier Camarena jedan od rijetkih pjevača kojega je publika zvala na bis tijekom nastupa u njujorškoj Metropolitan operi. Uz Camarenu nastupio je i rumunjski bariton George Petean kojega je hrvatska publika imala priliku u veljači ove godine slušati u Verdijevoj Traviati u zagrebačkom HNK.

Na obljetničkom opernom gala koncertu Tomić & Co. nastupila je i prvakinja Opere te višestruko nagrađivana hrvatska sopranistica Marija Kuhar Šoša, kojoj se pridružila mezzosopranistica Martina Mikelić, slobodna umjetnica s međunarodnom karijerom, a sve uz pratnju Orkestra HNK u Zagrebu.

Tvrtka Tomić & Co. danas ima sedam prodajno-servisnih predstavništava u Hrvatskoj, tri u BiH i jedno u Albaniji.

U Hrvatskoj je ovo jedino predstavništvo neke velike automobilske kompanije koje u proteklih 30 godina nije mijenjalo vlasništvo, a u ovoj 2023. godini, najavljuje otvaranje novih i još suvremenijih prodajnih salona: BMW Tomić prodajno-servisni centar za BPS i rabljena vozila na novoj lokaciji u Zagrebu.

To samo još jednom potvrđuje njihove odlučne planove vezane za daljnji razvoj, a kojim pokazuju inovativnost i spremnost na izazove budućnosti, baš kao što to neprestano čine proteklih 30 godina.

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above