Bezvremenski glamur: Dizajnerski satovi s dragim kamenjem



3 min

Spoj dragog kamenja i izrade satova dizajnerima daje neusporedivu kreativnu slobodu za stvaranje minijaturnih remek-djela koja ne samo da pokazuju vrijeme, već i osvajaju svojom izuzetnom ljepotom i zamršenim detaljima

Dijamantni satovi nisu samo praktični alati za praćenje vremena, već i raskošni modni dodaci koji ispunjavaju svaki trenutak blistavom elegancijom. Oni su savršena fuzija precizne mehanike i besprijekorne ljepote, gdje se svaki kamenčić pretvara u odu vremenu i umjetnosti.

Izrada dijamantnih satova zahtijeva vještinu i preciznost majstora koji savršeno usklađuju mehanizam sata s raskošnim dijamantima. Svaki kamenčić pažljivo se brusi i postavlja, stvarajući savršenu harmoniju funkcionalnosti i estetike. Njihova ljepota ne blijedi s vremenom, već se prenosi s generacije na generaciju, pričajući priče o stilu i klasi.

Van Cleef & Arpels Perlée

sat s dragim kamenjem Van Cleef & Arpels Perlée

Luksuz, elegancija i sofisticiranost često se ogledaju u najmanjim detaljima. Van Cleef & Arpels, renomirana francuska kuća za nakit i satove, neumorno nastavlja postavljati standarde za besprijekoran dizajn i vrhunsku izradu. Njihov sat Perlée nije iznimka, već istinski dragulj u svijetu luksuznih satova.

Satovi Perlée privlače pozornost s prepoznatljivim perlama koje okružuju kućište, stvarajući nevjerojatno sofisticiranu estetiku. Perlée, što na francuskom znači ‘ukrašen biserima’, savršeno opisuje ovu kolekciju. Jedinstvena kombinacija elegancije, kreativnosti i vrhunske izrade čini ove satove neodoljivima za ljubitelje luksuza i estetike.

Bulgari Serpenti Tubogas Infiniti

sat s dragim kamenjem Bulgari Serpenti Tubogas Infiniti

Legendarna zmija Bulgari doživjela je novu metamorfozu s modelom Serpenti Tubogas Infiniti. Spajajući slikoviti estetski potpis Bulgarijeve kreativnosti i ružičasto zlato, zmijolika se silueta prvi put  nastavlja od kućišta sata sve do narukvice, zahvaljujući profinjenom kamenju koje krasi konstrukciju.

Glava mitske životinje prikazana je kućištem ukrašenim dijamantima, dok očaravajuća gipkost narukvice s dijamantima evocira fluidne linije zmijskog savitljivog tijela. Bulgari je još jednom uspio stvoriti sat koji nije samo funkcionalan, već i umjetničko djelo koje privlači poglede i odražava osobnost nositelja.

Patek Philippe Gondolo Serata

sat s dragim kamenjem Patek Philippe Gondolo Serata

S pravokutnim kućištem u obliku jastuka, Patek Philippe Gondolo Serata zrači jedinstvenim stilom i bezvremenskom elegancijom. Snažne linije, profinjeni stil i geometrijska jednostavnost suvremena su interpretacija stila art deco. Kućište od ružičastog zlata optočeno je s 94 spesartina raspoređenih u dvostrukom prijelazu boja u rasponu od tonova boje konjaka do boje mandarine.

Smeđi lakirani brojčanik ukrašen je cvjetnim motivom koji igra na kontrastu između mat i poliranih završetaka. Ovu igru nadopunjuju dvije aplicirane brojke i dvije kazaljke, također od ružičastog zlata. Savršen završni dodir u pogledu boje je čokoladno smeđi kožni remen sa satiniranom završnom obradom.

Piaget Swinging Sautoir

Piaget Swinging Sautoir

Sat s privjeskom vuče korijene iz 17. stoljeća – i izazvao je nekoliko valova popularnosti tijekom godina, uključujući belle époque 19. stoljeća, razdoblje art nouveau ranog 20. stoljeća i 1970-ih. U modu ga vraća kuća Piaget s novom kreacijom koja kombinira dizajn inspiriran poviješću s modernim trendovima.

Swinging Sautoir Emerald čine isprepletene zlatne ogrlice koje se ručno izrađuju jedna po jedna te oblikuju u skladne i homogene karike prije konačne montaže. Cijeli proces traje najmanje 130 sati, pri čemu je svaki lanac apsolutno jedinstven. Živahna ogrlica u stilu resica ukrašena je 25,38-karatnim ovalnim smaragdom iz Zambije kako bi se uklopila uz ovalni brojčanik sata, prepoznatljiv Piagetov oblik iz 1960-ih.

Jaeger-LeCoultre 101 Feuille

sat s dragim kamenjem Jaeger-LeCoultre 101 Feuille

Izvorno dizajniran i razvijen za satove s nakitom i predstavljen 1929. godine od strane Jaeger-LeCoultrea, Calibre 101 napravio je revoluciju u ženskom urarstvu. S težinom od jedva jednog grama, maleni kalibar na ručno navijanje do danas je najmanji mehanički mehanizam na svijetu.

Svake godine može se proizvesti samo nekoliko desetaka primjeraka jer je samo nekolicina urara u manufakturi Jaeger-LeCoultre ovladala vještinama potrebnim za proizvodnju i sastavljanje mehanizama na tako mikroskopskoj razini. 101 Feuille izrađen je od dva reda dijamanata briljantnog reza, umetnutih u ružičasto zlato. Brojčanik je skriven ispod poklopca u obliku lista, koji je također ukrašen bezbojnim dijamantima. Zbog toga se sat doista nosi poput narukvice.

Tekst Dubravka Tomeković Aralica

Fotografije Piaget, Van Cleef & Arpels, Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre & Bulgari

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above