Mamula Island nova je jadranska destinacija



3 min

Samo nekoliko kilometara udaljena od hrvatske obale, Mamula Island hotel jedna je od najprivlačnijih destinacija

Na samom ulazu u Bokokotorski zaljev, koji je pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se Mamula Island, pomno obnovljena tvrđava iz 19. st u elegantni hotel s pet zvjezdica. Okružen morem i nebom, zrači autentičnošću, bogatom poviješću i iznimnom prirodnom ljepotom.

mamula island hotel crna gora

Nekada napušten otok sa starom tvrđavom pretvoren je pažljivom renovacijom u hotel i SPA jedinstvenog arhitektonskog dizajna i modernog interijera. Svojim gostima nudi profinjeno iskustvo i boravak u svijetu udaljenom od svakodnevice. Kao dio UNESCO-ove svjetske baštine, Mamula Island hotel ujedinjuje kulturu, gostoprimstvo i prirodu kako bi osvijetlili najbolje dijelove života – dijelove koji vas povezuju s onim što volite.

Na udaljenosti od oko sat vremena od Dubrovnika, tvrđava Mamula iz 19. stoljeća jednostavna, ali elegantna utvrda, koja gotovo dva stoljeća ponosno čuva ulaz u Boku Kotorsku, pretvorena je u decentan ambijent hotela Mamula Island. To je mjesto autentičnog duha, bogate kulturno-povijesne baštine i nesvakidašnje prirodne ljepote.

Mamula Island hotel

U hotelu je na raspolaganju 26 soba, šest apartmana, holistički SPA, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama, a posebno mjesto rezervirano je za povijesno-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu povijest ove lokacije.

mamula island hotel crna gora pogled iz hotelske sobe mamula hotela

Hotel, SPA, restorani i memorijalna galerija otvoreni su i za lokalne posjetitelje. Izuzetna gastronomska ponuda je sastavni dio koncepta ovog sofisticiranog butik hotela. Pored toga, u suradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz sudjelovanje lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku uživati u čitavom nizu kulturnih i umjetničkih događanja tijekom godine.

Otok Mamula je smješten na samom ulazu u Bokokotorski zaljev koji je dio Svjetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Rafinirani butik hotel je nastao na mjestu austrougarske tvrđave, izgrađene prije 170 godina. Rekonstrukcija i transformacija ovog lokaliteta realizirana je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-povijesno nasljeđe tvrđave i otoka.

Mamula Island hotel

Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta otoka. Ovdje možete postati jedno s prirodom, uživati u otvorenom moru, nebu i osunčanim padinama obližnjeg poluotoka Luštica te okrijepiti tijelo i duh. Rezervirajte smještaj na reservations@mamulaisland.com ili ih zapratite na Instagramu: @mamulaisland.

Fotografije Mamula Island & Mark Anthony Fox

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above