Mercedes GLE i GLE Coupé: Usavršeni bestseleri



3 min

Još od 1997. godine Mercedes GLE sinonim je za luksuzni SUV i jedan od prodajnih bestselera trokrake zvijezde

Četvrta generacija modela je kroz opsežan redizajn postala još udobnija, tehnološki naprednija, opremljenija i dinamičnija. Posebno se ističe činjenica da su sada svi motori u ponudi sada elektrificirani, a plug-in hibridi odlikuje povećanje snage i dometa u električnom načinu rada.

luksuzni SUV

Brojne promjene na vanjštini daju GLE i sportskijem GLE Coupéu izrazito moderniji izgled, a nova prednja maska naglašava dinamičan SUV karakter.

Unutrašnjost koja nudi komfor avionske biznis klase i visokokvalitetne materijale za ekskluzivan ugođaj putovanja opremljena je novim trokrakim višenamjenskim upravljačem i posljednjom generacijom MBUX sustava, dok je glasovni asistent ‘Hej Mercedes‘ postao interaktivniji i sposobniji za učenje.

Mercedes GLE Coupe

Novo na modelima GLE i GLE Coupé je posljednja generacija upravljača sa senzorskim površinama. Pomoću ovih dodirnih elemenata s desne i lijeve strane vozač može upravljati vozačkim i središnjim zaslonima s upravljača.

Posebnost koja privlači pažnju u unutrašnjosti je kromirani izgled središnjih i bočnih ventilacijskih otvora. Prije su bile obrubljene crnom bojom, a sada su letvice pocinčane u pravom metalu, kao u Mercedes-Maybach GLS.

Mercedes GLE unutrašnjost

Unutrašnjost vozila postala je još digitalnija i inteligentnija, budući da su i hardver i softver napravili veliki napredak: brojnim funkcijama vozila i udobnosti može se upravljati na vozačevom i središnjem zaslonu, od kojih svaki ima 12,3 inča, su zadržane. Središnjim zaslonom može se upravljati izravno i praktično kao zaslonom osjetljivim na dodir. Apple Car Play i Android Auto sada su dostupni bežično.

Novo za GLE i GLE Coupé je Planer rute prikolice za navigacijski sustav: na središnjem zaslonu putnici mogu planirati rute koje su prikladne za vožnju s prethodno definiranom prikolicom i ne uključuju velika skretanja ili gubitak vremena. Između ostalog, u obzir se uzimaju širine i visine rute kao i ograničenja težine. Trailer se definira putem izbornika Trailer u MBUX-u.

Što se tiče motorizacije, zahvaljujući blagim hibridima s 48-voltnom tehnologijom i integriranim starter generatorom, kao i plug-in hibridima, GLE SUV i GLE Coupé sada su u cijelosti elektrificirani. Većina modela sada ima više snage od prethodnih verzija. Najveće je povećanje od 30 kW na GLE 400 e 4MATIC.

Mercedes plug-in hibrid

Plug-in hibridi su nadograđeni na najnoviju, četvrtu generaciju i nude izlaznu snagu sustava do 280 kW kao i okretni moment sustava do 750 Nm. Punjač od 11 kW sada je uključen u plug-in hibridne modele za punjenje iz kućne mreže izmjenične struje ili trofazne zidne kutije. Osim toga, opcijski brzi punjač od 60 kW DC dostupan je na zahtjev.

S blago povećanim električnim dometima do 109 kilometara prema WLTP-u, većina svakodnevnih putovanja može se prijeći isključivo električno. Poboljšani hibridni pogonski program osigurava električni način vožnje za najprikladnije dionice rute. Na rutama u urbanim područjima, primjerice, GLE daje prednost električnoj vožnji. Zahvaljujući Off-Road pogonskom programu, plug-in hibridi sada mogu voziti i na električnu energiju u off-road terenu.

Mercedes GLE AMG

Vrh ponude GLE i GLE Coupéa čine benzinski Mercedes-AMG modeli. Šestocilindarski GLE 53 4MATIC+ kombinira sportski duh s visokom razinom svakodnevne praktičnosti, dok osmocilindarski GLE 63 4MATIC+ privlači kupce koji nemaju želju za kompromisima.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Mercedes-Benz.

Fotografije Mercedes

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above