Darko Obradović: Ulazak u nove poslovne vode



3 min

Vlasnik kompanije Master Yachting Hrvatska, nakon čarter menadžmenta, najavljuje razvoj luksuznog segmenta nautičkog turizma i proširenje poslovanja zahvaljujući novom partnerstvu kao podzastupnik talijanske tvrtke Blu Yachts, za svjetski poznati brend Pardo Yachts

Master Yachting Hrvatska jedna je od najvećih čarter menadžment kompanija u Hrvatskoj, sa sjedištem u Sukošanu, s naglaskom na luksuzni čarter. Od samih početaka vodi je Darko Obradović, koji je nakon statusa voditelja odlučio otkupiti kompaniju, te više od 20 godina uspješno samostalno brodi nautičkim vodama. Ugodno nas je iznenadila vijest da je Master Yachting Hrvatska iskoračila u nove poslovne vode prodaje plovila, predstavljajući talijanski brend motornih jahti Pardo Yachts.

Njihov prvi sajamski nastup vidjeli smo u Biogradu gdje su predstavili Pardo Yachts 43: ‘Master Yachting Hrvatska proširuje svoje poslovanje zahvaljujući novom partnerstvu kao podzastupnik talijanske tvrtke Blu Yachts, za svjetski poznati brend Pardo Yachts. Za našu tvrtku Master Yachting Hrvatska ovo je podzastupništvo značajan korak naprijed, i za nas i za Blu Yachts, koji polako postaje prava referenca na tržištu u ovom dijelu Europe. Pardo Yachts kombinira talijanski dizajn i izvrsnost s ručnim radom dovedenim do savršenstva, zbog čega su postigli svjetski uspjeh. To nije slučajno, jer ne treba zaboraviti da su oni eleganciju i kvalitetu Grand Soleil jedrilica uspjeli prevesti u vrhunski dizajnirana plovila na motorni pogon.’

Što biste izdvojili od toga brenda danas?
To je svakako novi Pardo GT52. Nakon što je prošle godine pravu malu revoluciju donio Pardo 60 Endurance, danas je još veći hit ‘pedesetdvojka’ koja kombinira odlike zatvorenih i otvorenih cruisera, i s pravom nosi ime grand turismo.

Vaši korijeni su u čarteru?
Master Yachting Hrvatska je čarter kompanija s više od 20 godina praktičnog iskustva u nautičkom sektoru, kao i jedna od prvih tvrtki koje su se bavile tim poslom. Nastali smo iz internacionalne franšize Master Yachting te se brzo profilirali u autonomnu kompaniju u mom vlasništvu. Fokusirani na razvoj luksuzne čarter flote, vrlo brzo postajemo jedna od vodećih čarter kompanija na Jadranu te smo se posebno etablirali u segmentu luksuznih katamarana. Poslovni put od 1998. prožet je raznim iskustvima i iskušenjima koje smo uspješno svladavali te se danas možemo podičiti posebnom selekcijom plovila za čarter.

Možete li izdvojiti neke?
Trenutno raspolažemo širokom lepezom plovila, mahom katamarana svjetski poznatog brenda Lagoon, a ovom prilikom najavljujem i najnoviju investiciju, motorni katamaran Lagoon 67 u dolasku za nautičku sezonu 2023. Povrh ove perle flote, koja je ujedno i vjesnik smjera u kojem nautički turizam ide, Master Yachting Hrvatska nabavlja još dva nova modela dvotrupaca Lagoon 51 i Lagoon 55, kojima dodatno proširujemo ponudu plovila za čarter.

pardo yachts

Kako biste brojčano opisali vašu tvrtku?
Master Yachting Hrvatska okuplja više od 10.000 zadovoljnih kupaca godišnje iz različitih dijelova svijeta. Kompanija danas broji 30 stalno zaposlenih, no u sezoni ta brojka doseže i tri znamenke. Vizija nam je razvoj luksuznog segmenta nautičkog turizma kroz investicije u sve traženije motorne katamarane te povećanje flote koja sada broji stotinjak plovila.

Usko surađujete i s investitorima vlasnicima plovila?
Investicije u nautički turizam, odnosno samo plovilo, sve više postaju najsigurniji oblik ulaganja, a Master Yachting Hrvatska tu uvelike pomaže klijentima da ostvare željeno bez ikakvog poznavanja materije. Na taj način investitor nastavlja svoj core business, a prepušta stručnom timu tvrtke Master Yachting Hrvatska da svojim ekspertizama u sektoru sprovede investiciju od samog početka do ključa u ruke. Ključ u ruke kod nas zapravo znači sagledavanje mogućnosti klijenta uz preporuku i odabir najbolje investicije upravo za njega, rješavanje financiranja u suradnji s dugogodišnjim poslovnim partnerima te konačno marketing i booking samog plovila kroz razdoblje od pet do sedam godina – dakle za investitora potpuno bezbrižna investicija. Zašto baš mi? Smatram da kompanija ima pravi tim uz pravi stav, a upravo taj pravi stav izdvaja nas prilikom odabira, vodimo se politikom kako investitoru pripada najveći dio ovog pozamašnog kolača te na taj način sklapamo i ugovore o menadžmentu koji su ključ do ključa u ruke. Naime, prilikom same kalkulacije studije izvedivosti kalkuliramo s najmanjim postotkom za samu bazu te tako omogućujemo i onim manjim investicijama održivost.

Za kraj, rođeni ste u Sukošanu i radite u Sukošanu?
Jesam, upravo u Sukošanu, gdje je i sjedište naše kompanije pri najvećoj marini u Hrvatskoj. Marina Dalmacija izvrsna je lokacija i prozor u svijet nautike, te je istodobno i najveća marina na Jadranu s tendencijom rasta i ulaganja upravo u luksuzni segment. Praćeni i ovim potonjim, sigurni smo u još veći uspjeh u svijetu prestižne nautike kroz nadolazeće godine.

Tekst Darko Šupuk
Fotografije Boris Kačan

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above