Chaumet: Dašak pariškog glamura i stila



3 min

Decentne i ženstvene Chaumet kolekcije, prožete dubljim značenjem iza svoga modernog dizajna, savršeno predstavljaju povezanost dvoje ljudi i označavaju važna životna razdoblja

Chaumet Jeux de Liens

Pariška draguljarska kuća Chaumet kroz svoje kultne kreacije donosi dašak pariškog glamura i bezvremenskog stila. Nakit Chaumet postao je svjetski popularan i omiljen modni dodatak, ali i dragocjen poklon koji pokreće nove tradicije. U potrazi za nakitom koji će trajati vječno i obilježiti posebne trenutke ističe se kolekcija Jeux de Liens, jedna od najprepoznatljivijih kolekcija ove kultne francuske draguljarske kuće.

Kreacije u luksuznom 18-karatnom ružičastom ili bijelom zlatu lako su prepoznatljive po jedinstvenim ukrštenim nitima, obogaćene svjetlucavim dijamantima najviše kategorije, i radosnoj paleti boja koje donosi najdragocjenije kamenje, poput sedefa, oniksa i malahita.

Upravo drago kamenje unosi raznolikost i posebnost u ove sentimentalne kreacije i čini ih izuzetnim i nepogrešivim detaljem svake odjevne kombinacije. Nakit se može savršeno kombinirati kako bi se postigao snažan izgled ili nositi samostalno za jednostavan i nježan stil.

Jeux de Liens Harmony

U asimetričnom duhu kolekcije, draguljarska kuća je osmislila i medaljone srećonoše – Jeux de Liens Harmony, dva dijela privjeska međusobno povezana dijamantnim nitima. Simbolični motiv veze koji je znak ove kolekcije prvi put se kombinira s asimetričnim krugom, koji je prekrasna aluzija na ljubav koja spaja dvoje ljudi, dva života, dvije osobnosti. Ovi simbolični medaljoni, dostupni kao ogrlice i narukvice, mogu se gravirati na poleđini s posebnom porukom po vašoj želji, za jedinstven poklon te kako bi ovjekovječili dragocjeni trenutak.

 Chaumet dijamantnim nakitom kolekcije Josephine

Chaumet Joséphine: Probudite caricu u sebi

Prva velika klijentica draguljarske kuće Chaumet, carica Joséphine, inspirirala je graciozne i profinjene kreacije nakita već više od dva stoljeća. Karakterizirani vrhunskom izradom, svjetlucavim dijamantima najviše kvalitete i jedinstvenim dizajnom, ovi komadi nakita probudit će caricu u svakoj ženi i istaknuti njezinu ljepotu.

Rođena usred karipskog otoka u bujnim vrtovima Martiniquea, Joséphine je uživala u profinjenom hedonizmu gdje se senzualni užitak miješao s izuzetnim ukusom. Prva carica Francuske u to doba bila je dama poznata po svom šarmu i gracioznosti, kao i ljubavi prema umjetnosti, botanici, modi i nakitu.

 dijamantno prstenje iz Chaumet kolekcije Josephine
Današnji komadi dijamantnog nakita kolekcije Joséphine reinterpretacija su nakita koji se u prošlosti izrađivao za jednu od prvih svjetskih modnih influencerica

Ona je bila žena koja je uvijek ostavljala dugotrajan dojam na ljude. Vođena svojom neizmjernom strašću, sretno se upustila u svijet nježnih osjećaja u kojima emocije svjetlucaju poput dijamanata, a zamršene su poput čipke. Predvođena svojom maštom, osmislila je nježan stil slaveći ljubav, život i dragocjene trenutke sa svjetlucavim draguljima i najrjeđim kamenjem.

Kolekcija dijamantnog nakita Chaumet

Složenog karaktera, carica je imala hrabrost i samouvjerenost, kao i osjećaj za modernost i stil koji se često otkrivao kroz ljubav prema prirodi. Njezin najdraži oblik dijamanta bio je u obliku suze koji se proteže kroz razne komade nakita koji su često bili dijelom njezinih odjevnih kombinacija.

Ovo je fotografija nakita draguljarske kuće Chaumet

Sve su to karakteristike dragocjene kolekcije nakita draguljarske kuće Chaumet koju je inspirirala voljena carica. Snaga i nježnost, ravnoteža i pokret, kolekcija Joséphine izražava stil Chaumet, sofisticiran i ženstven, rođen iz slavne povijesti.

Današnji komadi dijamantnog nakita kolekcije Joséphine reinterpretacija su nakita koji se u prošlosti izrađivao za ovu uzbudljivu caricu, a obuhvaćaju ogrlice, naušnice, narukvice i prstenja koji svojim oblikom neodoljivo podsjećaju na tijaru. Upravo ova kolekcija budi 230 godina stručne tradicije i suvremene kreativnosti, te u svakoj ženi donosi osjećaj istinske carice i modne ikone, koja ona zapravo i je.

Prestižne kolekciju nakita draguljarske kuće Chaumet otkrijte u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7.

Fotografije Mamić 1970

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above