Pet ideja za luksuzno riječno krstarenje



4 min

Uronite u baštinu i autentični život velikih svjetskih rijeka  koja će vas vratiti u neko drugo vrijeme

Aria Amazon, Južna Amerika

Aria Amazon je brod za riječno krstarenje izgrađen posebno za istraživanje peruanskog dijela Amazone i nacionalnog rezervata Pacaya-Samiria u apsolutnoj udobnosti i luksuzu, ali i s minimalnim utjecajem na osjetljivu rijeku Amazonu i okoliš prašume. Iz 16 prostranih apartmana s prozorima od poda do stropa gosti mogu uživati u pogledu na veličanstvenu Amazonu i prašumu kojom teče.

riječno krstarenje južnom amerikom riječno krstarenje južnom amerikom

Gornja paluba nudi obilje sadržaja, uključujući jacuzzi, unutarnji salon, bar i vanjsku platformu za uživanje u pogledu, a u blagovaonici gosti mogu kušati najbolja jela peruanske kuhinje pripremljena od namirnica iz Amazone. Na izletima koje vode iskusni vodiči i vrsni poznavatelji prirode gosti mogu očekivati susrete s divljim životinjama i fantastičnom prirodom.

Viking Mississippi, Sjeverna Amerika

Novi brod Viking Mississippi krasi elegantan skandinavski dizajn, ali ima tradicionalan vanjski izgled, i namjenski je izgrađen za što udobnije riječno krstarenje rijekom Mississippi na njezinu donjem i gornjem toku, između New Orleansa i Saint Paula.

riječno krstarenje sjevernom amerikom rijekom Mississippi riječno krstarenje sjevernom amerikom rijekom Mississippi

Gosti mogu birati između sedam kategorija prostranih kabina, čije se dimenzije kreću od 24 do 95 četvornih metara, s privatnom verandom ili francuskim balkonom, king-size krevetom s luksuznom posteljinom, velikim interaktivnim televizorom, mini-barom, velikom staklenom tuš-kabinom i grijanim podom u kupaonici. Viking Mississippi također ima neke od popularnih zajedničkih prostora, kao što je terasa Aquavit na gornjoj palubi, salon Explorers & The Bow i terasa za sunčanje s infinity bazenom.

Andorinha, Europa

Izgrađen za riječno krstarenje do povijesnih četvrti i slikovitih sela duž portugalske zlatne rijeke Douro, brod Andorinha nudi prostrani smještaj za samo 84 gosta, kojima jamči intimnu atmosferu. Andorinha pruža jedinstveno iskustvo u svakom pogledu, a izvedena je vještim rukama majstora domaćih, portugalskih kompanija, s posebno lijepim komadima namještaja i rasvjetnim tijelima.

riječno krstarenje na brodu andorinha interijer riječnog broda andorinha

Dizajnerski motivi kojima je urešena Andorinha su tradicionalne portugalske oslikane keramičke pločice azulejos, kao i vinova loza, motiv koji odražava tradiciju proizvodnje vina u Portugalu. Dodajte tome mali bazen na gornjoj palubi i prostor za sunčanje koji osvježava tijelo i duh dok uživate u vinu i u krajoliku, s UNESCO-ova popisa svjetske baštine. Andorinha ima razne sadržaje posebno dizajnirane za uživanje, pa se može reći da je do posljednjeg detalja nadahnuta lokacijom kojom plovi.

Zambezi Queen, Afrika

Zambezi Queen nudi smještaj u 14 luksuznih apartmana – deset standardnih apartmana i četiri prostrana vlasnička apartmana, svi s vanjskim palubama, da gosti mogu izići na povjetarac rijeke Chobe s pogledom na jedinstveni afrički krajolik na rijeci i oko nje.

riječni brod za riječno krstarenje kroz afriku interijer apartmana zambezi queen riječnog broda

Gosti mogu uživati u vodenom safariju na rijeci Chobe, koja teče granicom Namibije i Bocvane, u nizu aktivnosti, uključujući promatranje divljači, promatranje ptica, ribolov, fotografiranje i tradicionalna kulturna iskustva, gdje mogu upoznati pripadnike plemena Subiya. Rijeka Chobe je također i stanište jedne od najvećih svjetskih populacija slonova i raznolike afričke divljači, 450 vrsta ptica i legendarne ribe haracina.

Amadara, Azija

Uronite u baštinu i autentični život Vijetnama i Kambodže i vratite se kroz vrijeme u drugo doba, u kojem ćete doživjeti ljepotu dugogodišnje tradicije koja buja duž cijele rijeke Mekong. AmaDara je elegantan brod koji plovi Vijetnamom i Kambodžom, uređen u francuskom kolonijalnom stilu, s bogato izrezbarenim drvenim namještajem nadahnutim poviješću te regije.

riječni brod amadara za riječno krstarenje azijom chefs table riječnog broda amadara

Prostrane kabine i apartmani dimenzijama se kreću od 23 do 46 četvornih metara, a svaka ima po dva balkona – francuski i vanjski balkon. Osvježite se u bazenu na palubi za sunčanje, ostanite aktivni u teretani ili se jednostavno opustite uz smirujuću masažu u jednom od tri spa centra na AmaDari. Nakon svega, kušajte autentične regionalne specijalitete u restoranu Chef’s Table.

Fotografije Viking, Uniworld, Tauck, Zambezi Queen & AmaWaterways

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above